В Україні почали знижуватися ціни на помідори. Вартість почала змінюватися у зв'язку з надходженнями великих партій імпортного томата з Польщі та Туреччини. Також збільшився виробок даного овоча на українських тепличних комбінатах. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

У квітні ціни на помідори в українських магазинах були на досить високому рівні. Така висока відпускна вартість на даний овоч пояснюється декількома факторами. Зокрема, це перебої постачанням імпортного томата в Україну через логістичні проблеми, пов'язані з російським вторгненням.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Також свою роль у підвищенні вартості овоча зіграло загальне зниження пропозиції місцевого томата в Україні. Це пов'язано із зупинкою роботи ряду тепличних комбінатів у зв'язку з російським вторгненням і продовженням бойових дій.

Помідори, скріншот: Youtube
Помідори, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Втім, зараз вартість помідорів почала знижуватися, оскільки активізувалися поставки з інших країн - Польщі та Туреччини. Також більш продуктивно почали працювати українські тепличні комбінати, надаючи більше продукції на український ринок.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що Британська розвідка пояснила, навіщо Білорусь перекинула військових до українського кордону: Путін відволікає увагу від агресії на Донбасі.

Також наш портал писав, лякають салют, грім чи гучні звуки через війну, що робити: психолог Андрій Жельветро дав інструкцію для українців.

Крім того, наш портал інформував, в "Укрпошті" з'явилися пересувні відділення, які будуть доставляти посилки і пенсії: як це працює.