В Україні спостерігається проблема з автомобільним паливом, втім, дефіцит незабаром буде ліквідовано. Скільки ще потрібно почекати українцям, розповів голова Комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг, нардеп від "Слуги народу" Андрій Герус під час брифінгу.

Андрій Герус заявив, що протягом найближчого тижня ситуація з автомобільним паливом буде все ще складною. Однак поліпшення очікується вже незабаром-орієнтовно з середини травня. Відзначається, що незабаром ринок налаштується і поставки з Європи будуть ритмічніше.

АЗС. Фото: скріншот youtube
АЗС. Фото: скріншот youtube

"Можливо, протягом тижня ще буде напружена ситуація. Але з середини травня очікується поліпшення, тому що йде ресурс, який вже законтрактований і транспортується в Україну. Очікується, що в другій половині травня ситуація покращиться", – зазначив Герус.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто відзначити, що дефіцит палива в Україні був спровокований кількома факторами, зокрема ракетними ударами росіян, новою логістикою і ажіотажем.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що Британська розвідка пояснила, навіщо Білорусь перекинула військових до українського кордону: Путін відволікає увагу від агресії на Донбасі.

Також наш портал писав, лякають салют, грім чи гучні звуки через війну, що робити: психолог Андрій Жельветро дав інструкцію для українців.

Крім того, наш портал інформував, в "Укрпошті" з'явилися пересувні відділення, які будуть доставляти посилки і пенсії: як це працює.