В Україні почали змінюватися ціни на популярний овоч - огірки. Які цінники зараз спостерігаються в магазинах, повідомляється в даних моніторингу AgroTimes.

Згідно з даними моніторингу ціни на огірки в Україні почали знижуватися з початку травня. Це пов'язано зі збільшенням імпорту овочу. Так, довгоплідні огірки подешевшали з початку місяця на 13%, короткоплідні – на 12%.

огірки, скріншот з відео
огірки, скріншот з відео

Середні ціни в мережах супермаркетів на гладкі огірки досягають близько 89 гривень за один кілограм, а короткоплідні продаються по 107 гривень за кіло.

Варто відзначити, що ціни досягли свого піка 30 квітня, коли вартість довгоплідних і короткоплідних огірків становила 102 і 137 гривень за кіло. Ці ціни стали рекордними за останні 5 років, але їх можна пояснити воєнним станом в країні і зростанням вартості енергоносіїв.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

До слова, минулого року в аналогічний період ціни на гладкі огірки становили 40 гривень за кілограм, короткоплідні коштували 36 гривень за кіло. Водночас в позаминулому році ціни були 33 гривні і 41 гривні за кіло відповідно.

Раніше інфомраційний портал Знай повідомляв, популярний серед українців продукт знову подорожчав: скільки будемо платити за улюблену гречану кашу в травні.

Також наш портал інформував, що Олексій Арестович повідомив про ослаблення заборони на виїзд чоловіків за кордон: "Щоб окремим категоріям дозволили".

Крім того, наш портал повідомляв, клієнтка "Приватбанку" стала жертвою шахраїв, "кинули" на 9000 грн: "У такий час наживатися це низько".