Відомий український юрист розповів, чи будуть для українців передбачені штрафи за несплату податків під час воєнного стану.

Про це на своїй сторінці у TikTok розповів відомий юрист Олександр Моргун.

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України 24 лютого в нашій країні було введено воєнний стан. Через воєнні дії багато хто не може виконувати роботу у тому обсязі, як це було у мирний час.

Олександр Моргун, скріншот
Олександр Моргун, скріншот

Саме ому постає питання, чи буде передбачена відповідальність за несплату податків під час воєнного часу. Для цього було розроблено спеціальну статтю.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Податковий кодекс України було доповнено статтею 69.1. Відповідно до якої у разі відсутності у платника податку можливості виконати свій податковий обов'язок, звільняється від відповідальності. Однак, на нього покладається обов'язок виконати його протягом трьох місяців після завершення воєнного стану.

Так, що це означає, що під час воєнного стану штрафів за несплату податків не буде, однак після його завершення платник податку має все виплатити.

@morgun_pro_zakon

#штраф #закон #юрист #податки #воєннийстан

♬ Не твоя війна - Океан Ельзи

Нагадаємо, подарував хом'ячка - сів до в'язниці: юрист Олександр Моргун пояснив новий закон в Україні. В Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за знущання над тваринами

Раніше Знай писав, не мають права: юрист розповів, що робити, якщо з вас почали вимагати сертифікат вакцинації в парку. Українцям розповіли про нові штрафи під час локдауну

Також Знай повідомляв, чи має право вчитель вимагати включити камеру: рада школярам на дистанційному навчанні. Юрист розповів про правові підстави вимог викладачів на дистанційному навчанні.