Для підтримки мешканців прифронтових регіонів Уряд виділить понад 7 млрд грн. Цю суму розподілять між місцевими бюджетами.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, стало відомо, що незабаром Уряд виділить 7,5 млрд грн, ці гроші підуть на допомогу мешканців прифронтових населених пунктів. За словами Дениса Шмигаля на ці кошти мають закупити продуктові та санітарно-гігієнічні набори, які будуть роздавати громадянам.

Прем'єр-міністр зазначив, що вже роздано сотні подібних наборів, і буде роздано ще більше, адже через війну багато хто з українців втратив роботу та потребує підтримки.

Денис Шмигаль, фото з пресконференції
Денис Шмигаль, фото з пресконференції

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Підтримка наших громадян залишається пріоритетним завданням. Уже роздали сотні тисяч таких наборів. Впровадження таких програм забезпечить мільйони наших громадян необхідними продуктами, ліками, гігієнічними засобами", – зазначив Денис Шмигаль.

До того ж Денис Шмигаль підкреслив, що оперативне відновлення звільнених територій триває. Уряд уже виділив 1,4 млрд грн Київській, Чернігівській, Харківській, Сумській та Житомирській областям. Це гроші для відновлення світла, води, газу, будівництва тимчасових мостів, розчищення доріг та інших першочергових заходів.

Нагадаємо, як не лишитися без копійки за душею, через відсутність стажу – інструкція пенсіонеру на отримання соцдопомоги

Раніше Знай писав, українським біженцям у Німеччині підвищать розмір соцдопомоги: скільки платитимуть

Також Знай повідомляв, 647 гривень для 195 тисяч українців: у Мінсоцполітики планують чергове підвищення виплат, почнуть з 1 березня