Стало відомо про те, що в Кабінеті Міністрів України з 1 березня хочуть почати доплачувати 195 тисячам українців. Хто отримає додатково 647 гривень.

Таку заяву Міністерства соціальної політики було розміщено на сайті Федерації профспілок для обговорення. Йдеться про стразові виплати постраждалим від нещасного випадку на виробництві, а також виплат у разі смерті.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

В Україні в березні будуть проіндексовані пенсії всім категоріям літніх людей. Крім того, у деяких пенсіонерів буде ще й доплата.

У відомстві пропонують встановити коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат таким потерпілим у розмірі 1,14, і після цього страхова виплата становитиме 647 гривень.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Якщо проект постанови буде прийнятий, то додаткові кошти отримають понад 195 тисяч українців.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Варто відзначити, що з першого березня будуть перераховані пенсії для українців. Індексація на 14% поширюється на страхові пенсії, призначені до 2019 року (при цьому сума підвищення складе не менше 100 грн, а середній розмір підвищення складе близько 500 грн), на військових (в середньому 700 гривень), а також перерахують пенсії по інвалідності в результаті аварії на ЧАЕС).

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

"Індексація стосуватиметься українців, які отримують страхові пенсії. А також вперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим " -розповідав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, як не залишитися без копійки за душею, через відсутність стажу-інструкція Пенсіонеру на отримання соцдопомоги

Раніше повідомлялося, що жителям Донбасу "обрубали" зв'язок, що кажуть оператори.

Також, військовослужбовцям обіцяють підвищення зарплати з березня 2022 року.