Біженцям з України, які отримали посвідку на проживання в Німеччині відповідно до §24 Закону про перебування іноземців, підвищать соціальну допомогу. Про те, скільки отримуватимуть біженці, розповідає видання DW.

Починаючи з 1 червня для українських біженців у Німеччині підвищується розмір соціальної допомоги. Вони отримуватимуть виплати, які виплачуються і німецьким безробітним. Так, розмір допомоги для дорослої людини становить 449 Євро. Уряд Німеччини виділив для біженців з України 2 мільярди євро.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Зазначається, що українці зможуть отримати виплати не у відомствах з питань соціального захисту міських адміністрацій чи громад, а від центрів зайнятості – на підприємствах.

Біженці з України. Фото: Youtube
Біженці з України. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, біженці з України, які отримали захист у Німеччині, мають дозвіл на роботу без обмежень. Для цього людині попередньо необхідно стати на облік в центр зайнятості Jobcenter.

Раніше інформаційний портал Знай писав, секретар РНБО Олексій Данилов розповів, як зброя від США змінить ситуацію на фронті: Путін підпише капітуляцію вже скоро.

Також наш портал інформував, що ЗСУ розгромили колону російських окупантів на запорізькому напрямку: десятки військових возз'єдналися з Кобзоном і Жириновським.

Крім того, наш портал повідомляв, як українцям впоратися з тривожністю без Віталія Кіма та Олексія Арестовича: топ-5 порад психолога Каті Гурської.