Продаж тютюнових виробів поповнить місцеві бюджети. В Україні вже затвердили механізм розподілу між бюджетами місцевого самоврядування акцизного податку з роздрібного продажу цигарок.

Про це йдеться на сайті Мінфіну.

Так, стало відомо, що згідно з законом № 1914-IX, Кабмін переніс на виробників та імпортерів тютюнових виробів обов’язок сплати 5% акцизного податку з роздрібного продажу цигарок. Тепер такий обов’язок покладено на суб'єктів роздрібної торгівлі. Податки будуть зараховані до бюджетів місцевого самоврядування.

тютюновий кіоск, ілюстративне фото з відкритих джерел
тютюновий кіоск, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тепер державна податкова служба (ДПС) щомісячно розраховуватиме частки для зарахування до бюджету місцевого самоврядування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До прикладу, це може буде співвідношення вартості операцій з роздрібної торгівлі тютюновими виробами на відповідній території за останній звітний місяць до загального обсягу вартості операцій в цілому по Україні.

Після цього казначейство буде зараховувати в автоматичному режимі суми податку до бюджетів місцевого самоврядування, таким чином продаж тютюнових виробів буде поповнювати бюджети різних міст в Україні.

Нагадаємо, зниження акцизів на тютюнові вироби - це чистий лобізм, на якому зароблять корпорації замість держбюджету – повідомив експерт.

Раніше портал Знай писав, в Україні можуть зрости ціни на тютюнові вироби: до чого це може призвести.

Також портал Знай повідомляв, уряд заборонить продавати цигарки всім хто народився після 2008 року: що про це відомо.