Стало відомо про те, чому в Україні знову зростуть ціни на тютюнові вироби. Експерти дали відповідь на одне з найпоширеніших питань сьогодні.

1 квітня цього року у Верховній Раді України був прийнятий за основу закон про податки на етиловий спирт. Також, там був документ, який свідчив про змінені цінники на тютюнові вироби.

Вилучення з незаконного обігу алкоголю і тютюну, facebook.com/pressjfo.news
Вилучення з незаконного обігу алкоголю і тютюну, facebook.com/pressjfo.news

Поки в країні йде війна, продавці сигарет та інших тютюнових виробів можуть продавати товар дорожче.

"Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану в Україні, зупиняється дія частини другої статті 17 цього Закону про відповідальність (застосування фінансових санкцій) за роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами вище максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, збільшеними на суми акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу тютюнових виробів", – йдеться в законопроекті.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Україні подорожчають сигарети. Фото: govoritsatka.ru
В Україні подорожчають сигарети. Фото: govoritsatka.ru

В Асоціації виробників тютюнових виробів вирішили не затверджувати цей законопроект, адже впевнені, що продаж сигарет за цінами, які вище максимальних, лише спонукає нечесних підприємців нажитися на цьому.

Також, така ситуація в майбутньому може призвести до збільшення нелегальної торгівлі, а також нестачі коштів у Державному бюджеті.

тютюновий кіоск, ілюстративне фото з відкритих джерел
тютюновий кіоск, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Закликаємо народних депутатів України не допустити зловживання складним становищем у державі та просування корпоративних інтересів", - підкреслили в Асоціації.

Нагадаємо, що ціни на борщовий набір зросли з початку року на 20 гривень: як і з чого тепер готувати борщ

Раніше повідомлялося, що жеОлена Дмитра Комарова Олександра Кучеренко розповіла, що робить заради перемоги України

Також, США відродить програму Другої світової для допомоги Україні: що відомо про ленд-лізу