Вчителів та вихователів, які через війну виїхали за кордон чи в інший регіон під час війни звільняти не мають.

За словами освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, постанова Кабміну №481 від 26.04.22 вчителів та вихователів не стосується.

У постанові зазначено, що "робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб’єктів господарювання за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку".

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Сергій Горбачов наголосив, що освітні заклади комунальної форми власності не є "суб’єктами господарювання державного сектору економіки", тож під дію постанови не підпадають.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До того ж у разі виїзду вчителя у інший регіон чи закордон, вони можуть продовжувати працювати дистанційно. Зазначається, що жодних обмежень щодо робочого місця працівника в умовах дистанційної роботи немає, а це означає, що дистанційно можна працювати і з-за кордону.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що станом на 30 березня 3,3 мільйона учнів по всій країні почало навчання. З них кількість тимчасово переміщених дітей, які також долучилися до навчання, понад 62 тисячі громадян.

Нагадаємо, чи можна подати документи одразу до двох шкіл: батькам майбутніх першокласників дали вичерпну відповідь

Також портал Знай повідомляв, доньці українки, яку звільнили з роботи під час війни, загрожують відрахування з Університету через заборгованість: "запевнила, що все погасимо"

Раніше портал Знай писав, у Львові з'явився спеціальний простір для мам і діток :" на шляху від війни"