У "Нафтогазі" відтермінували запровадження кіловат-годин у платіжках, які мали замінити кубометри вже з 1 травня 2022 року.

Про це повідомили у пресслужбі "Нафтогазу".

Зазначається, що перехід на іншу систему обліку блакитного палива відкладається через воєнний стан в Україні. На час його дії споживачі у платіжках отримуватимуть звичні кубометри.

Варто зазначити, що всі європейські країни вже давно ведуть облік газу у кіловат-годинах. Стара система створювала для України додаткові труднощі через те, що постачальники газу змушені були користуватися двома різними системами обліку для внутрішнього ринку та зовнішнього.

Газовики, фото: Нафтогаз ФБ
Газовики, фото: Нафтогаз ФБ

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Починаючи з 1 травня цього року всі українські споживачі повинні були отримати платіжки по новій системі обліку, однак повномасштабне вторгнення росії змінило плани країни і "Нафтогазу".

Варто зазначити, що облік у кіловат-годинах є більш справедливим, оскільки блакитне паливо має різну калорійність. У той час для обліку у кубометрах використовують однакову кількість кубометрів газу, який має різну калорійність.

Важливо зазначити, що перехід на кіловат-години не змінює тарифи і додатково звертатись нікуди не потрібно.

Нагадаємо, від 7.79 до 11.99 грн за кубометр: скільки коштуватиме газ у різних областях України з січня цього року.

Раніше портал Знай писав, українців попросили оплатити комуналку за березень - звернення Нафтогазу.

Також портал Знай повідомляв, від 7,70 до 12 гривень: українцям повідомили нові тарифи на газ у лютому, хто заплатить більше.