Уряд перерахував понад 4 мільярди гривень для виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Як зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало до "Ощадбанку" гроші чотирма траншами. Останній було перераховано 29 квітня в розмірі 1,5 мільярди гривень.

За словами Марини Лазебної найближчими днями "Ощадбанк" перерахує ці кошти на рахунки людей, які вони вказали у заявах на виплати.

Марина Лазебна - фото Слово і діло
Марина Лазебна - фото Слово і діло

"У всіх різні технічні та людські ресурси. Тому, якщо ви ще не отримали виплату, не хвилюйтесь, ми продовжуємо в травні фінансувати виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень та квітень по мірі того, як отримуємо інформацію від областей. Наступний транш плануємо перерахувати 2-3 травня", - зазначила Лазебна.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто нагадати, що за рішенням Уряду допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам надається 3 000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей та 2 000 гривень для інших осіб.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок "Дія", або особисто через органи соціального захисту населення, уповноваженої особи громади або ЦНАП.

Нагадаємо, що буде з пенсіями, які неможливо отримати через воєнні дії: пояснення Марини Лазебної

Раніше Знай писав, у Мінсоцполітики попередили пенсіонерів про важливі зміни: хто отримуватиме виплати по-новому

Також Знай повідомляв, як українцю отримати допомогу з безробіття: допомога складе півтори мінімальної зарплати