У Міністерстві соціальної політики попередили українських пенсіонерів про важливі зміни. Частина громадян отримуватиме пенсії по-новому. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства в офіційному telegram-каналі.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що зміни торкнуться тільки громадян, яким пенсія доставлялася за місцем проживання, а тепер це стало неможливим через тимчасову окупацію або активні бойові дії. Так, людям в населених пунктах, куди " Укрпошта "не зможе доставити пенсійні виплати, гроші будуть виплачуватися на рахунки"Ощадбанку".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики зазначили, що отримати пенсію українці зможуть у будь-якому відділенні "Ощадбанку" на безпечній території, надавши паспорт та довідку з номером податкового коду.

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Грошові кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно отримати в будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку", - йдеться в повідомленні.

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється.

Скрін telegram
Скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді збільшили кількість послуг, які надаватимуться онлайн: повний перелік.

Також наш портал писав, всі схеми для отримання соціальних виплат під час війни: субсидії, "лікарняні", пенсії, компенсації бізнесу і переселенцям.

Нагадаємо, зарплату у воєнний час нараховуватимуть по-іншому: уряд вніс зміни.