В Україні утворився помітний дефіцит автомобільного палива, але держава активно бореться з цією проблемою і вирішити її можуть вже в найближчі 7 днів. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко в соціальній мережі Facebook.

У деяких регіонах України спостерігається тимчасовий дефіцит автомобільного палива. Це результат ударів російських окупантів по паливній структурі України, зокрема по Кременчуцькому нафтопереробному заводі, який є основним виробником палива в Україні.

АЗС. Фото: скріншот youtube
АЗС. Фото: скріншот youtube

Юлія Свириденко заявила, що з самого початку російського вторгнення уряд через Міненерго і Мінекономіки щодня співпрацює з операторами ринку для забезпечення українців і підприємств нафтопродуктами. Вона додала, що в найближчі 7 днів дефіцит палива буде ліквідовано.

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Протягом наступних 7 днів дефіцит буде ліквідовано, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай писав, у Києві дефіцит палива на заправках: водії стоять у довгих чергах, але повертаються ні з чим.

Також наш портал повідомляв, ціни на продукти в Україні: у Мінагрополітики поділилися прогнозом, до чого готуватися.

Крім того, ми повідомляли, що українська економіка втратить не менше 30% через війну: як це вплине на ціни і курс долара.