Українцям розповіли, як перенести дані з паперової трудової книжки на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, щоб у майбутньому пенсія нараховувалася автоматично. Детальною інструкцією поділився ПФУ на своїй сторінці в facebook.

Українці мають можливість перенести дані з трудової книжки в електронний реєстр. Це дуже зручно, адже в майбутньому не потрібно буде звертатися до органів ПФУ для призначення пенсії - все буде зроблено в автоматичному режимі.

Електронні трудові в Україні, скріншот: YouTube
Електронні трудові в Україні, скріншот: YouTube

"Електронна трудова - це можливість нарахування в майбутньому пенсії в автоматичному режимі, оскільки на час досягнення пенсійного віку вся інформація про трудову діяльність і сплачені страхові внески буде зберігатися в електронному вигляді", - йдеться в повідомленні.

Пенсійний фонд, кадр з відео
Пенсійний фонд, кадр з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, щоб перенести дані з паперової трудової необхідно зайти на портал за допомогою кваліфікованого електронного підпису. В меню вибрати "Відомості про трудові відносини" і ознайомиться з вимогами до скан-копій документів. Натиснути "Продовжити" і заповнити поля, в яких відсутня інформація. Потім в розділі "Скан-копії документів" вибрати "Додати файл" і завантажити документи.

Раніше Знай писав, у Києві дефіцит палива на заправках: водії стоять у довгих чергах, але повертаються ні з чим.

Також наш портал повідомляв, українців попередили про стрибок цін на продукти: подорожчання може досягти 20%.

Нагадаємо, в Україні скасують нульове розмитнення, але не для всіх: кого зміни не торкнуться.