З початком повномасштабної війни в Україні помітно підвищилися ціни на ряд продуктів. Так, стало відомо, що в кінці квітня змінилася вартість популярного м'яса - свинини. Як змінилися цінники в магазинах, йдеться в даних Мінфіну.

Вартість свинини в кінці квітня змінилася в залежності від її виду. Так, свиняча грудка додала в ціні понад 7 гривень - подорожчала з 102,16 гривень до 114,93 гривні за один кілограм. Лопатка подорожчала до 118,70 гривні за кіло, до цього коштувала 111, 16 гривні за кіло.

М'ясний ринок, фото: скріншот з відео
М'ясний ринок, фото: скріншот з відео

На цілих 9 гривень злетів в ціні ошийок. Тепер за кіло доведеться викласти 159,69 гривні, а до цього було 150,39 гривні. Ребра додали ціні 5 гривень - за кіло просять 123,27 гривні. Шашлик додав в ціні з 136, 72 гривень до 144, 50 гривень за один кілограм.

Скрін, відео YouTube м'ясний магазин
Скрін, відео YouTube м'ясний магазин

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто відзначити, що експерти прогнозують подальше підвищення цін на продукти харчування. Зростання цін пояснюють подорожчанням енергоносіїв, а також проблеми з логістикою. Через бойові дії багато шляхів дозволені, тому транспортувати продукцію доводиться об'їзним шляхом. Попередньо, рівень підвищення цін може досягти 20%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям розповіли, якими будуть ціни на овочі вже в травні: до дефіциту чого варто бути готовими.

Також наш портал інформував, два кроки, щоб відновити загублене або пошкоджене посвідчення УБД - зібрати документи і переслати.

Крім того, ми повідомляли, що українська економіка втратить не менше 30% через війну: як це вплине на ціни і курс долара.