В Україні вже понад 200 підприємств з тимчасово окупованих територій та територій де йдуть бої, відновили свою роботу у безпечних областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

У безпечних регіонах України активно приймають українських підприємців. мінекономіки вже опрацювало понад тисячу заявок на розміщення потужностей бізнесу. Найчастіше прихисток дають Закарпатська, Львівська та Чернівецька області, трохи рідше бізнес переміщується до Тернопільської та Івано-Франківської областей.

робота в офісі, фото Pxhere
робота в офісі, фото Pxhere

"Місцева влада активно задіяна в пошуку майданчиків для підприємств, розселенні працівників, налагодженні логістики. Понад 400 підприємств вже переїхали, а 216 з них вже відновили свою роботу. Тобто вони зберегли свої потужності, перевезли трудові колективи, налагодили діяльність на новому місці розташування", - зазначили у Мінекономіки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Зазначається, що для ще для 500 підприємств вже підібрані майданчики, зараз вони знаходяться на різних стадіях транспортування "Укрзалізницею", "Укрпоштою", або власними ж ресурсами.

"Після завершення бойових дій одним із пріоритетних завдань Уряду буде повернення релокованих підприємств до своїх рідних регіонів, де вони відіграватимуть важливу роль у відродженні економічної активності", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, українцям виплатять по 1000 доларів фінансової допомоги під час війни: хто зможе отримати гроші

Раніше Знай писав, Держекоінспекція: КП "Стрийводоканал" завдало державі збитків на суму понад 1,2 млн грн

Також Знай повідомляв, всі схеми для отримання соціальних виплат під час війни: субсидії, "лікарняні", пенсії, компенсації бізнесу і переселенцям