У зв'язку з бойовими діями в Україні з'явилося багато внутрішніх переселенців, які перебралися в більш безпечні регіони. У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як внутрішньо переміщеним особам отримати медичну допомогу. Детальною інструкцією відомство поділилося на своїй сторінці в facebook.

Через початок повномасштабної війни частина українців змушена змінити місце проживання. Медична система адаптувалася до нових реалій, тому кожен українець може отримати медичну допомогу.

Лікарі в лікарні, скріншот: Youtube
Лікарі в лікарні, скріншот: Youtube

Так, в МОЗ заявили, що в разі переїзду можна навіть дистанційно зв'язатися з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. У деяких випадках фахівець може навіть телефоном проконсультувати і допомогти вирішити питання, пов'язане зі здоров'ям. Якщо зв'язатися зі своїм лікарем неможливо, то необхідно звернутися до найближчого медзакладу, яке надає первинну медичну допомогу. Підписувати декларацію не потрібно.

Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr

У лікаря, що надає первинну медичну допомогу можна отримати цілий ряд послуг, зокрема базові тести, аналізи, рецепти на інсулін та інші ліки, а також можна зробити щеплення.

Раніше Знай писав, "що робити у разі хімічної атаки": у МОЗ дали цінні поради для українців під час воєнного стану.

Також ми повідомляли, лікарняний під час війни: у МОЗ розповіли українцям, як оформити документ.

Нагадаємо, ЗНО по-новому: у Міносвіти розповіли, як пройти пробний тест в онлайн форматі.