Українці починають поступово повертатися на робочі місця, але рівень безробіття при цьому залишається досить високим. Такі дані опитування оприлюднила соціологічна група "Рейтинг".

В Україні поступово збільшується кількість громадян, які повертаються до роботи. На даний момент серед тих, хто мав роботу до війни, продовжують працювати 59%. Відповідно, 41% громадян України поки не мають робочого місця і отримують допомогу від держави.

Дистанційна робота, фото: скріншот з відео
Дистанційна робота, фото: скріншот з відео

Дані опитування показують, що зросла кількість працюючих у звичному режимі - з 23 до 32%. При цьому 24% працюють частково або віддалено, а 3% знайшли нове місце роботи. Відзначається, що серед тих, хто працює найбільше жителів західних і центральних регіонів - близько 60%.

Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube
Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Підкреслюється, що з початку квітня стабілізувалася ситуація на заході. Серед українців, які втратили роботу 54% вірять, що зможуть повернутися на своє колишнє місце роботи. При цьому 40% не вірять. Дві третини українців, які втратили роботу через російське вторгнення, готові шукати нове місце роботи.

Раніше інформаційний портал Знай писав, всі схеми для отримання соціальних виплат під час війни: субсидії, "лікарняні", пенсії, компенсації бізнесу і переселенцям

Також наш портал повідомляв, як українцям впоратися з тривожністю без Віталія Кіма та Олексія Арестовича: топ-5 порад психолога Каті Гурської.

Крім того, наш портал інформував, лікар з Маріуполя розповів про перші тижні війни, тяжкопоранених дітей перед смертю знеболювали: "ми не могли їм допомогти".