Україна і Європейський союз активізували підготовку до підписання "промислового безвізу", який дозволить спростити торгівлю тез під час війни. Про це йдеться в повідомленні пресслужба Міністерства економіки.

З початку війни багато країн підтримують Україну, надаючи гуманітарну та фінансову допомогу. Так, цього разу ЄС вирішили підтримати економіку України - розглядається можливість введення "промислового безвізу".

Фото: facebook.com/mineconomdev
Фото: facebook.com/mineconomdev

За словами заступника Міністра економіки України Олександра Грибана такий крок "сприятиме впровадженню нової моделі економічного розвитку України, зростанню конкурентоспроможності та інноваційності української промислової продукції як на внутрішньому, так і зовнішніх ринках". Угода дозволить спростити торгівлю і стимулювати відновлення економіки України під час воєнного стану.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Сторони докладатимуть максимум зусиль щодо прискорення подальших оціночних місій із застосуванням гнучких підходів в режимах онлайн і офлайн. Європейська сторона запевнила в підтримці національної системи інфраструктури України в цей складний час", - йдеться в повідомленні.

Раніше Знай писав, що уряд запустив нову програму виплат для переселенців: як отримати гроші.

Також наш портал повідомляв, що українцям не видаватимуть чеки після покупки: як повернути неякісний товар.

Нагадаємо, що Німеччина знайшла інші шляхи до України, поки порти заблоковані.