Втрата документів про освіту під час повномасштабної війни не рідкість, адже багатьом українцям довелося евакуюватися з рідних міст у більш безпечні регіони.

Однак панікувати не варто, адже можна отримати дублікат документа про освіту, про це повідомили у Міністерстві освіти й науки України.

Перш за все, при втраті документа про загальну середню освіту необхідно звертатися до закладу, що його видав. Однак, від імені заявника може звертатися законний представник. Особи з тимчасово окупованих територій, які втратили документ про освіту, можуть звернутися до будь-якого ЗЗСО відповідного ступеня за місцем тимчасового проживання.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

"Якщо відсутня довідка щодо результатів річного оцінювання навчальних досягнень, заклад здійснює оцінювання знань випускника відповідно до Порядку обліку та видачі документів про загальну середню освіту державного зразка особам, які здобули загальну середню освіту в навчальних закладах на тимчасово окупованій території України у 2014 році, затвердженого Наказом МОН від 12 травня 2014 року №570", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Однак, якщо у вас є інформація про серію та номер власного документа про загальну середню освіту, ви маєте можливість за посиланням оформити електронний запит і отримати на електронну пошту інформацію з Реєстру документів.

Нагадаємо, всі схеми для отримання соціальних виплат під час війни: субсидії, "лікарняні", пенсії, компенсації бізнесу і переселенцям

Також Знай повідомляв, кредитування під час війни: у Нацбанку розповіли, на що вернути увагу

Раніше Знай писав, що робити, якщо втратили транспорт або житло під час війни, поради адвоката Олени Кухаренко