З початку повномасштабної війни, яку розв'язала росія, в Україні значно знизилися обсяги роздрібного кредитування. Однак, зараз фінансові компанії вже поступово відновлюють діяльність.

Про це розповів Олександр Залєтов, начальник Управління нагляду за фінансовими компаніями Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ.

За словами Залєтова, українські фінкомпанії починають конкурувати з європейськими. Він зазначив, що українці, які були вимушені виїхати за кордон, починають звертатися до європейських кредитних установ, щоб отримати кредит.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У зв'язку з цим інтеграційні процеси українського та європейського ринків роздрібного кредитування посилюються, через спільне користування даними бюро кредитних історій. Далі інтеграція може продовжитися через запозичення кращих європейських практик та стандартів роботи.

Олександр Залєтов каже, що українські позичальники намагаються в межах своїх фінансових можливостей сумлінно повертати кредити та сплачувати необхідні відсотки за ними, навіть там, де ведуться бойові дії. У Нацбанку зазначили, що зараз це дуже важливо, адже надалі це допоможе активніше кредитувати населення, наближаючи сегмент роздрібного кредитування до довоєнних обсягів.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Ми розуміємо, що сьогодні вони повинні зосередитися виключно на професійній діяльності. Саме тому на період дії воєнного стану ми встановили мораторій на планові та позапланові перевірки, скасували заходи впливу за неподання звітності та інформації, відтермінували строк приведення діяльності у відповідність до вимог нових регуляторних документів тощо. Впевнений, ринок буде відновлюватися і розвиватися", – прокоментував Олександр Залєтов.

Нагадаємо, Нацбанк заморозив курс долара на період війни в Україні: "Після перемоги повернемося до звичного режиму"

Раніше Знай писав, якщо банкноти гривні пошкодив вогонь: як повернути гроші і яку суму відшкодують

Також Знай повідомляв, українська економіка втратить не менше 30% через війну: як це вплине на ціни та курс долара