Ще з часів пандемії й зокрема від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, як діти, так і їхні батьки звикли до дистанційного навчання у школах. Щоправда, і сам процес, і його ефективність викликали багато запитань в українців.

Наприклад, одна з українок цікавиться наступним: "Чи повинна дитина обов’язково відвідувати онлайн уроки зараз, під час війни? Якщо так чи ні, то де це написано, дайте посилання, будь ласка". Своє запитання вона поставила у групі сторінки Громадського об'єднання "БАТЬКИ SOS".

"Ситуація наступна: ми живемо в центрі України, повітряні тривоги регулярні, але, Слава Богу, нашим ЗСУ та ПВО, нас минає. До нас приїхали родичі з Харкова, дві сім‘ї де 4 дітей. Будинок у нас не дуже великий, комп‘ютер один і до того ж ще й мій робочий. Кожній дитині (5 всього) потрібен час від часу комп і мені також по роботі.", - розповідає вона.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Жінка розповідає, що організувати онлайн-уроки з такою кількістю дітей і людей вдома непросто. А оскільки вчителька вимагає включати камеру та звук, завдання ще більше ускладнюється.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водночас мама школяра запевнює, що дитина виконує усі завдання, які вчителі задають у Классрумі, а також самостійно опрацьовує матеріал і прекрасно сама справляється.

"Всі вчителі, крім вчительки математики, ні разу не вимагали відвідування конференції і не знижували оцінки за невчасно виконане завдання. Вчителька математики взагалі з першого дня війни завдання моєї дитини не оцінює і ставить їй "Н". Для тих, хто захоче кинути в мене капцем, зразу скажу - дитина вчиться на 9-10, не байдикує, усі завдання старанно виконує і жоден вчитель на неї не скаржився. Проблема лише з вчителем математики.", - розповіла вона.

Жінка має намір звернутися до керівництва школи задля розв'язання цього питання, але перед цим хотіла більше дізнатися про вимоги до навчально процесу і зокрема "обов'язкових відвідувань конференцій під час воєнного стану в країні".

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук
Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

"Не бійтесь поговорити з учителем на рівних. Вважаю, що адекватні пояснення мудрий вчитель врахує, а не сприйме як особисту образу."

"Безпека дитини і родини понад усе. Але, можливо, модем зі шнурком протягнути в більш тихіший куток кімнати. Облаштувати міні куточок дитині. Не думаю, що гості не підуть Вам на зустріч на прохання тиші.

Мікрофон дитина повинна включати лише коли відповідає і коли її відмічають. Камера - то досить індивідуально, я б не включала (побут, зовнішній вигляд в піжамі). Тут вчитель не повинна вимагати. Камери може і фізично не бути у дитини..."

"Ви ще наголошуєте про один комп'ютер на 5 осіб, але ж дитина може приєднуватись зі свого телефона, не включаючи камеру, а звук тільки коли відповідає. Це звичайно ваше рішення і ваша ситуація, але онлайн урок все-таки це інше ніж коли ти сам чи з мамою робиш завдання.", - реагують у коментарях, даючи поради матері.

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук
Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук
Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Раніше Знай писав, оцінка пошкодженого майна українців: як отримати відшкодування за втрачене житло

Також ми писали, Гетьманцев і Третьякова готують "пекельний" сюрприз українцям: заплатять і волонтери

Нагадаємо, ДБР "потрусило" братів Віктора Медведчука і Тараса Козака на Львівщині: на поверхню вилізли несподівані факти