Державне бюро розслідувань взялося за обшук у Львові та Львівській області за місцями реєстрації та власності братів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Зокрема, перевіряється ймовірність незаконного видобутку їхньою фірмою піску в кар’єрах на Львівщині - у с. Родатичі Городоцького району та с. Великополе Яворівського району. Про це Bihus.Info стало відомо із власних джерел у ДБР.

Як зазначається, низку обшуків ДБР проводить в рамках кримінального провадження за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем (Ст. 364 ККУ) та порушенні правил охорони або використання надр (Ст. 240 ККУ).

Скріншот з відео: bihus.info
Скріншот з відео: bihus.info

Слідству вдалося дізнатися, що видобуток веде компанія ТОВ "Керамбуд", кінцевими бенефіціарами якої через ТОВ "Експонент" є рідний брат Віктора Медведчука – Сергій Медведчук. Він вилетів з України ще у січні. А також вказується ім'я рідного брата його бізнес-партнера Тараса Козака – Богдан Козак. Де знаходиться останній наразі невідомо.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначається, що ТОВ "Керамбуд" отримало спецдозвіл на користування надрами ще у 2004 р з порушенням процедури – без аукціону. І хоча згодом у судовому порядку дозвіл визнали недійсним, підприємство продовжувало працювати.

Bihus.Info отримали підтвердження про обшуки в будинках в с.Сокільники під Львовом (де зареєстрований Богдан Козак) та по вул.Черемшини у Львові (який йому належить), а також по вул.Польовій у Пустомитах (також належить Богдану Козаку).

Також зазначається, що на брата Медведчука і брата Козака свого часу записали багато різного бізнесу – будівництво, виробництво цегли, черепиці, бетонних розчинів, видобуток піску, гравію та глини.

Раніше Знай писав, Київстар щедро "обдарував" Макрона після перемоги на виборах у Франції: "Кнопкові телефони і по 2 секунди повернули?"

Також ми писали, СБУ поділилися доказами, як окупанти катують українських полонених: вражені силою духу ЗСУ

Нагадаємо, росія припинить постачання газу до Польщі через недотримання умов оплати: що відомо