Українців, які вже встигли запланувати покупку автомобіля з безкоштовним розмитненням, засмутили неприємною новиною.

Зовсім нещодавно українцям зробили щедрий подарунок, а саме можливість ввозити авто в Україну без дорогого "розмитнення". Проте, й це зовсім скоро заборонять. До того ж не лише для простих громадян, а й для волонтерів, які зараз активно допомагають армії.

Мова йде про законопроєкт Данила Гетманцева (співавтором якого виступає Галина Третьякова) №7311 "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану".

Цим законом пропонується скасувати звільнення від ввізного мита на імпорт автомобілів та пільги для гуманітарної допомоги.

автомобіль, Розмитнення: скриншот youtube ТСН
автомобіль, Розмитнення: скриншот youtube ТСН

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"В частині митних платежів пропонується: відновити оподаткування, яке було скасоване Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану": для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи; для транспортних засобів, що ввозяться громадянами; для підприємств, що не сплачують ввізне мито", - пише Гетманцев. Данило Гетьменцев

Водночас у пояснювальній записці Данило Гетманцев і Галина Третьякова нарікають на ввезення "цілих трьох тисяч авто" за пільговою процедурою.

Слід зауважити, що Гетьманцев малоймовірно, що врахував наступний факт. У зв'язку з війною росії проти України тисячі наших земляків залишилися зокрема й без своїх автівок.

Крім того, згідно з документом, пропонується збільшити розмір військового збору з 1,5 до 3 відсотків. Залишається спостерігати за розвитком подій і тим, як проголосують за нововведення депутати.

Галина Третьякова, скріншот: Youtube
Галина Третьякова, скріншот: Youtube

Раніше Знай писав, Київстар щедро "обдарував" Макрона після перемоги на виборах у Франції: "Кнопкові телефони і по 2 секунди повернули?"

Також ми писали, СБУ поділилися доказами, як окупанти катують українських полонених: вражені силою духу ЗСУ

Нагадаємо, росія припинить постачання газу до Польщі через недотримання умов оплати: що відомо