Виплати квітневих пенсій профінансовані на 100%. На пенсійні виплати вже спрямовано 48,5 мільярдів гривень.

Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна та додала, що 10,9 мільярда гривень спрямовано на виплату через Укрпошту, а 37,6 мільярда гривень – через уповноважені банки.

За словами Марини Лазебної станом на 27 квітня уповноважені банки зарахували на рахунки пенсіонерів 100% виплат, у той час Укрпошта доставила вже 87,39% профінансованої суми за квітень.

Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua
Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua

"Складніша ситуація з доставкою пенсії за місцем проживання у населених пунктах, де відбуваються воєнні дії, або які оточені ворогом. Це вдається не скрізь. Але працівники Укрпошти, попри небезпеку та складнощі, вже забезпечили доставку більше 87% профінансованих пенсій", - зазначила Лазебна.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У Мінсоцполітики наголосили, що у регіонах, де ідуть активні бойові дії, кошти на виплату пенсій перерахували авансом. Зазначається, що 25-27 березня в повному обсязі було профінансовано банки та Укрпошту виплатами квітневих пенсій у Київській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях.

Пенсіонерка. Фото: Znaj.ua
Пенсіонерка. Фото: Znaj.ua

Зазначається, що тим, хто отримує пенсію на банківський рахунок, і вимушено переїхав - жодних додаткових дій робити не потрібно. Однак, переміщеним особам, які отримують пенсії через Укрпошту, потрібно звернутись до Пенсійного фонду України із заявою про бажання отримувати пенсію за новим місцем проживання. Після цього пенсію можна отримати в будь-якому зручному для Вас відділенні Ощадбанку або Укрпошти.

Нагадаємо, у ПФУ зізналися, скільки держава виділила на квітневі пенсії українцям

Раніше Знай писав, у Пенсійному фонді збільшили кількість послуг, що надаватимуться онлайн: повний перелік

Також Знай повідомляв, у Польщі українським біженцям виплачуватимуть $2750 на дітей: інструкція для отримання фінансової допомоги