У Пенсійному фонді України розповіли, як фінансуються пенсії через "Укрпошту" і національні банки, а також скільки коштів держава виділила на виплати літнім людям у квітні місяці.

Відповідну інформацію розмістили на офіційній сторінці ПФУ в соцмережі Facebook, 25 квітня. Українців поінформували, що цього місяця на пенсійні виплати виділили 48,5 мільярда гривень. З них 10,9 мільярда будуть виплачуватися через відому всім компанію "Укрпошту", а 37,6 мільярда – через уповноважені банки, такі як "Ощадбанк", "Приватбанк" та інші.

Пенсіонер, фото з Facebook
Пенсіонер, фото з Facebook

Крім того, перед українцями "відзвітували" за нарахування та отримання пенсій за квітень місяць.

"Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. За повідомленням АТ “Укрпошта” станом на 23 квітня доставлено77,84 % профінансованої суми за квітень", - написали в публікації ПФУ.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Скріншот з Facebook, ПФУ
Скріншот з Facebook, ПФУ

Варто відзначити, що під час воєнного стану пенсіонери, які вимушено стали переселенцями, можуть змінити спосіб отримання соціальних виплат з готівкового розрахунку на банківську карту. Крім того, можна змінити адресу отримання пенсії. Зробити це можна навіть дистанційно, зателефонувавши до контакт-центру "Укрпошти".

Нагадаємо, всі схеми для отримання соціальних виплат під час війни: субсидії, "лікарняні", пенсії, компенсації бізнесу і переселенцям

Як повідомляв Знай.uа, субсидії тепер видаватимуть новим категорія осіб: нові правила від Мінсоцполітики

Також портал Знай.uа писав, що інструкція для отримання пенсії у воєнний час на карту: всього три дії