Для переселенців запустять нову програму виплат. За це візьметься уряд разом з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україні.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він також назвав конкретні суми, які можуть отримати українці, що постраждали від війни і змушені були покинути свою домівку.

Згідно з оприлюдненою ним інформацією, фінансова допомога в рамках програми складе 2,5 тис.грн на людину. Виплачуватиметься вона на основі відомостей в інформаційній базі переселенців.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

"Тобто, щоб отримати виплати, не потрібно буде подавати жодних заяв. Розраховуємо, що виплати отримають близько 1 млн осіб. Перевага буде віддаватися ВПО з окупованих територій і з зон бойових дій", - пише Денис Шмигаль. Денис Шмигаль

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того, в Україні продовжують працювати й інші програми для вимушених переселенців. Зокрема, уряд виплачує 2 тис.грн кожному дорослому і по 3 тис. грн на дитину.

Отримати допомогу також можна завдяки двом спільним з ООН і однєю загальною UNICEF програмами з виплати 2,2 тис.грн переселенцям з вразливих категорій.

Скріншот: Денис Шмигаль / Телеграм
Скріншот: Денис Шмигаль / Телеграм

Раніше Знай писав, Київстар щедро "обдарував" Макрона після перемоги на виборах у Франції: "Кнопкові телефони і по 2 секунди повернули?"

Також ми писали, Гетьманцев і Третьякова готують "пекельний" сюрприз українцям: заплатять і волонтери

Нагадаємо, ДБР "потрусило" братів Віктора Медведчука і Тараса Козака на Львівщині: на поверхню вилізли несподівані факти