З початку повномасштабної російської агресії, 24 лютого, до сусідньої Польщі виїхали приблизно 3 мільйони українців. Роботу знайти там вдалося 77 тисячам.

Такі дані навела директорка департаменту рекрутації Анна Джоболда в ефірі 24 каналу. Вона також назвала галузі, де працюють українці.

"Наразі офіційною цифрою є 77 тисяч громадян України. З них приблизно 47,5% працюють в промислових галузях. Тобто це працівники на різних підприємствах. 10,3% працюють у сфері послуг. І також 8,5% працюють в офісних сферах. І ще 4% працюють як спеціалісти в вузьких сферах", – розповіла Джоболда. Анна Джоболда

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

Анна Джоболда також підтвердила інформацію про те, що до Польщі на цей момент приїхали приблизно 3 мільйони українців, які рятуються війни. Крім того, частина українських біженців працює віддалено.

Директорка департаменту рекрутації зауважила, що на сьогодні кількість робочих місць для жінок істотно збільшилася. Адже підприємства збільшують запит на українців.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того, Джоболда розповіла, що приблизно 15-20% людей кидають роботу й повертаються. Однак, на її думку, це не має масового характеру. Також багато українців перебувають на забезпеченнні у Польщі. Вони отримали дотації в польської влади, також є безплатні центри для проживання.

Українські біженці, фото korrespondent
Українські біженці, фото korrespondent

Раніше Знай писав, Київстар щедро "обдарував" Макрона після перемоги на виборах у Франції: "Кнопкові телефони і по 2 секунди повернули?"

Також ми писали, Гетьманцев і Третьякова готують "пекельний" сюрприз українцям: заплатять і волонтери

Нагадаємо, росія припинить постачання газу до Польщі через недотримання умов оплати: що відомо