Експерти розповіли, скільки знадобиться країнам часу на те, щоб відновити економіку після війни. Найважче доведеться країні-агресору, яка і почала це.

Про це повідомили співробітники американської аналітичної компанії S&P Global Market Intelligence.

Для того, щоб повернути економіку на рівень хоча б 2021 року, Україні потрібно буде близько п'яти років. А ось росіянам в два рази більше-10.

Документальні фільми про економіку і фінанси
Документальні фільми про економіку і фінанси, delo.ua

Падіння ВВП Росії в 2022 році складе 11,1%, в наступному році сповільниться до 1,9%, і вже в 2024 на 1,6%. Інфляція в 2022 році – 17,8%, в 2023 році – 10,0%, в 2024 році – 7,5%.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

ВВП України цього року постраждає значно більше, практично на половину - 45,7%, але, при цьому, завдяки швидкому зростанню зможе відновитися всього за 5 років.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко зазначав, що країна вже запросила у Сполучених Штатів Америки близько 2 мільярдів доларів економічної допомоги щомісяця. Якщо ці кошти не надходитимуть на рахунок, то гуманітарна криза в Україні посилиться. Всього щомісяця Україна має намір отримувати близько 5 мільярдів доларів. Це допоможе підтримувати українську економіку, яка зараз знаходиться в скрутному становищі.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Причиною падіння економіки стала Російська Федерація, яка напала на Україну 24 лютого. Вже понад 2 місяці Україна обороняє власні території від окупантських військ. Скільки ще це протягнеться-ніхто не знає, тому, думати про відновлення економіки потрібно вже зараз.

Тіньова економіка України
Тіньова економіка України

Нагадаємо, що в "ПриватБанку" відповіли, чому не всі українці отримали обіцяні Зеленським 6,5 тисяч

Раніше повідомлялося, що у Володимира Зеленського розкрили дату вступу України до ЄС

Також, Рада пояснила, на кого знижує тиск через війну: податки платити можуть не всі