Стало відомо про те, хто здобув перемогу на президентських виборах у Франції. Такого результату вдалося досягти вперше, з 2002 року.

У Франції 24 квітня відбувся другий тур президентських виборів, де за посаду гаранта боролося два кандидати - чинний президент Емманюель Макрон, а також його конкурентка Марін Ле Пен.

Макрон і Марін Ле Пен
Макрон і Марін Ле Пен

В результаті, після обробки 100% голосів нинішній президент здобув перемогу. Про це повідомляв сайт Міністерства внутрішніх справ Франції.

Макрон отримав 58,55% голосів виборців, а за Ле Пен проголосувало 41,45% французів. Він обійшов свою конкурентку на 17,1%.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вибори президента, фото: скріншот з відео
Вибори президента, фото: скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський став одним з перших, хто привітав свого колегу з перемогою, і висловив сподівання, що теплі відносини між країнами будуть лише ставати сильнішими в майбутньому.

Зеленський про Макрона, фото: скріншот
Зеленський про Макрона, фото: скріншот

"Бажаю Еммануелю Макрону нових успіхів на благо французького народу. Ціную підтримку Франції і переконаний: ми крокуємо разом до нових спільних перемог! До сильної і об'єднаної Європи!", - йдеться в повідомленні.

До слова, виступаючи перед виборцями на Марсовому полі Макрон подякував кожному французу за підтримку, і не забув про Україну у своїй промові. За його словами війна в Україні нагадує кожному з нас, що ми живемо в трагічні для всіх часи.

При цьому, не всі були задоволені результатами виборів, і у великих містах почалися масові протести. Поліцейські відкрили вогонь по автомобілю, почали застосовувати сльозогінний газ. В результаті двоє загиблих, і один поранених.

Макрон, таким чином, став першим французьким президентом з 2002 року, якому вдалося переобратися.

Нагадаємо, що Макрон знову підвів: окупанти рф заїхали в Україну на техніці, яку оснастила Франція

Раніше повідомлялося, голавні цитати суперниці Макрона Ле Пен про Україну і улюбленця Путіна

Також, Макрон відмовився називати геноцидом злочину російських окупантів в Україні