Цьогоріч на 21 квітня припадає важливе свято - Чистий четвер. Віряни вірять, що у цю священну дату потрібно купатися, прати речі, очищаючи тіло і дух.

Традиційно це свято відзначають за три дні до Великодня. Саме в Чистий четвер віряни згадують такі ключові події земного життя Ісуса, як Таємна вечеря, обмивання ніг апостолів. У церкві цього дня проводиться служба, де згадуються випробовування, які Ісус пройшов перед стратою.

У цей день вода може змити всі гріхи, всі образи, весь біль і невирішені проблеми, що накопичилися за весь рік.

Чистий четвер
Чистий четвер / Скріншот

У Чистий четвер особливу увагу приділяють чистоті, це стосується тіла і духу людини. Вода в цей час має цілющу силу – можна змити порчу, гріхи і хвороби. Після купання необхідно облитися холодною водою. Омиваючи себе холодною водою, потрібно прочитати молитву. Віряни переконані, що ці сильні слова здатні захистити людину від всього лихого та подарують їй захист.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Як сповіді очищають, як вода бруд змиває, так і ти, Четвер, чистим будь Очисти мене, раба (у) Божого (у), від всякого зла, від образи, від неслухняності , від чужої хули, від поганої поголоски, від злих розмов, від марних суперечок В ім’я Отця і Сина і Святого духа. Амінь .

Нагадаємо, чистий четвер 2022: чому не можна лінуватися в цей день та що зробити аби розбагатіти

Раніше портал Знай писав, страсний тиждень 2022 днями: що можна, а що заборонено робити перед Великоднем

Також портал Знай повідомляв, сильна молитва у Страсний понеділок: як правильно розпочати останній тиждень перед Великоднем