В Україні почала дешевшати картопля. Українські виробники змушені знижувати ціни на свою продукцію через низький попит, а також досить об’ємну пропозицію картоплі на ринку.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Наразі пропозиція якісної картоплі українських господарств продовжує скорочуватися. Як правило через це ціна має підвищуватися, але зараз на українському ринку спостерігається досить об’ємна пропозиція імпортної картоплі, зокрема, з Польщі.

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

Зараз оптові ціни на картоплю в Україні опустилися до 4-8 грн/кг ($0,14-0,27/кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Головна причина зниження ціни - збільшення пропозиції імпортної картоплі, яка надходить у продаж фактично за такою самою ціною, як і місцева продукція.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Зараз картопля в Україні вже коштує в середньому на 28% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Однак, аналітики не виключають, що ціни продовжать знижуватися і надалі.

Картопля, скріншот із відео
Картопля, скріншот із відео

До того ж якщо врахувати що минулого сезону у Польщі зібрали гарний урожай картоплі, і протягом всього сезону ціни залишалися на досить низькому рівні, то саме тому більшість польських виробників вважають за доцільне продавати картоплю на український ринок.

Нагадаємо, ціни на олію змусять українців забути про улюблені страви: як зміниться вартість наприкінці зими

Раніше Знай писав, ціни на овочі: українцям пояснили скачки вартості цибулі, винні імпорт і війна - "Везуть з..."

Також Знай повідомляв, 40 гривень за батон? Українці дізналися, скільки коштуватиме хліб навесні 2022 року