Цибуля в Україні дешевшає. Українським виробникам доводиться знижувати ціни на свою продукцію. Причина цього - зростаюча пропозиція цибулі на ринку, спровокована збільшенням обсягів поставок імпортного лука. Цей овоч до нас завозять з Польщі та Нідерландів, повідомляють в EastFruit.

Таким чином, на середині квітня 2022 року місцеві господарства продають цибулю за ціною 10-14 гривень за кілограм. У порівнянні з початком місяця ціна знизилася в середньому на 14%. При цьому майже 80% всього лука на внутрішньому ринку України – це імпортна продукція.

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

Проблема в тому, що основні запаси даного овоча в Україні зосереджені в південних регіонах, але через постійні бойові дії немає можливості доставляти його по всій країні.

Тим часом цибуля в овочесховищах стрімко псується, а це може спричинити за собою ще одну хвилю зниження ціни на дану продукцію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

зелена цибуля, фото Pxhere
зелена цибуля, фото Pxhere

Але навіть здешевлення ріпчастої цибулі не виправляє того факту, що в даний час дана продукція в Україні має ціну майже в три рази вище, ніж в аналогічний період минулого року. Через війну розірвані основні логістичні ланцюжки, тому доставка цибулі стала проблематичною для більшості регіонів країни.

Нагадаємо, ціни на борщовий набір зросли з початку року на 20 гривень: як і з чого тепер готувати борщ

Раніше Знай писав, цна соняшникову олію в квітні: українцям повідомили про перебої в поставках, чого чекати.

Також Знай повідомляв, гречка 59 гривень і цукор по 26: як в Україні змінилися ціни у воєнний час, статистика від Мінфіну