Українським абітурієнтам, які були змушені виїхати за кордон через військові дії Росії, зможуть скласти тест зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) за місцем свого тимчасового проживання.

Про це розповів під час теле-марафону міністр освіти України Сергій Шкарлет.

За його словами, ЗНО для українських громадян проходитиме в європейських столицях, або ж на базі провідних університетів приймаючих країн.

"Абітурієнти, які закінчили 11 клас і бажають вступити до українських ВНЗ, зможуть за межами України пройти мультидисциплінарний тест. Він відбуватиметься в столицях європейських держав або на базі провідних університетів", - пояснив Шкарлет.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За словами міністра, якщо раніше абітурієнтам необхідно було здавати кілька тестів з різних предметів, то цього року через війну вирішили процедуру спростити. Тепер, щоб вступити до вузу, потрібно відповісти на 20 питань з кожного предмету в рамках одного комплексного тестування.

абітурієнти, скріншот з відео
абітурієнти, скріншот з відео

Він також зазначив, що в Україні освітній процес не скасовували, він триває дистанційно в тих регіонах, де немає активних бойових дій.

Раніше Знай писав, ЗНО-2022: у Міносвіти попередили про важливі нововведення, як проходитиме тест в умовах війни.

Також ми писали, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, пошкоджене та зруйноване під час війни майно: українцям пояснили, як працюватиме механізм компенсації.