У соціальній мережі повідомили про те, що на території Молдови прийняли новий закон, в якому йдеться про символіку. З'явилися відомості, що місцевий парламент заявив, що георгіївська стрічка тепер буде вважатися незаконною символікою в країні.

Відповідний пост розмістили в Telegram-каналі "УНІАН"

Потрібно нагадати, що георгіївська стрічка заснована при установі ордена Святого Георгія Катериною Другою 26 листопада 1769 року під час російсько-турецької війни 1768-1774 років для заохочення вірності, хоробрості і розсудливості на благо російської імперії, проявлених у мужніх вчинках або мудрих радах.

"Парламент Молдови офіційно заборонив георгіївську стрічку в країні за демонстрацію незаконної символіки тепер загрожує штраф", - повідомляється в месенджері.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Крім цього, зараз прекрасно відомо, де і ким використовується дана символіка. Окупанти обмотують нею свою амуніцію, а рашисти, які підтримують вторгнення в Україну - чіпляють її на свої машини і малюють де тільки можна.

Важливо помітити, що Молдова проявила солідарність з Україною, пішовши на такий вчинок.

Нагадавши, українцям пояснили, як працюватиме процес компенсації після військових дій.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі розповіли, чи вистачить українцям грошей на пенсії та інші виплати.

Також портал "Знай" писав, що українські пілоти повернулися з російського полону і розповіли про зомбування.