Українські переселенці в Польщі незабаром зможуть обміняти гривні на злоті в місцевих банках.

Про це повідомили на сайті Національного банку України.

Так, стало відомо, що НБУ підписав з польським регулятором угоду, яка дозволяє обмінювати валюту. Тепер всі українці, які приїхали до Польщі, рятуючись від обстрілів, зможуть обміняти гривні на злоті.

Обмін валют, фото знай.иа
Обмін валют, фото знай.иа

Зазначається, що угода набуде чинності з 25 березня. Курс обміну буде максимально наближений до офіційного, який фіксує регулятор.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"За цим механізмом повнолітні громадяни України зможуть обміняти в цілому до 10 тисяч гривень готівкою на одну людину. Польські банки прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів і монети не прийматимуться для обміну)", – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Нацбанк Польщі буде купувати українські гривні в комерційних банків країни. В результаті отримані гроші обмінюватимуть з Національним банком України за тим же курсом.

Нагадавши, українським біженцям розповіли про особливості життя в Німеччині: середні витрати, зарплати і оренда житла. Українцям розповіли про особливості Німеччини

Раніше Знай писав, в Україні через війну подорожчають важливі продукти: на скільки підстрибнуть ціни на цукор, олію і гречку

Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко відкрив заклад, щоб годувати українців безкоштовно: "потрібно триматися"