Українцям, які залишилися без будинку в результаті військових дій, дозволять зафіксувати факт пошкоджень через додаток "Дія".

Про це стало відомо із заяви прем'єр-міністра Дениса Шмигаль. За його словами, 26 березня Уряд України прийняв постанову Про порядок збору та обліку інформації про пошкоджене і знищене окупантами нерухоме майно.

Тепер кожен зруйнований будинок, кожна знищена квартира, кожна розбомблена вулиця В постраждалих містах України будуть відновлені.

Прем'єр Денис Шмигаль
Прем'єр Денис Шмигаль

"Кожен українець, чий будинок зруйнувала війна, зможе через "Дія" направити повідомлення і зафіксувати факт пошкоджень. Згодом завдяки цій інформації в уряду буде можливість підрахувати збитки і оцінити, скільки коштів потрібно на відновлення", – пообіцяв Шмигаль.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

В уряді запевняють, що скористатися механізмом фіксації збитків, завданих російськими окупантами, можна буде вже в найближчому майбутньому.

Додамо, що українець вивозив людей з Маріуполя за круглу суму: "героя" спіймали і змусили рятувати жителів безкоштовно.