Стало відомо про те, що українці примудряються проводити фінансові афери навіть під час війни. З'явився фейковий чат-бот "Дія", в якому обіцяють заплатити гроші.

Про це попереджати "Стоп фейк Дніпро".

Перед початком ще раз нагадаємо, що ні в якому разі не можна повідомляти свої дані невідомим, а також переходити за підозрілими посиланнями.

Аферисти, фото: скріншот
Аферисти, фото: скріншот

Зараз шахраї почали поширювати фейковий чат-бот державної платформи "Дія". Вони обіцяють, що якщо перейти за посиланням, кожен працюючий громадянин може отримати фінансову допомогу від держави в розмірі 3 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За посиланням відкривається "сторінка Приватбанку", де потрібно вказати ваш номер карти і CCV код.

Аферисти, фото: скріншот
Аферисти, фото: скріншот

"Будь ласка, ніколи не повідомляйте такі дані з невідомих посилань!"- застерегли українців.

Важливо знати, що ні "Дія", ні Міністерство цифрової трансформації не розсилає подібні повідомлення в не офіційних джерелах. При цьому, в додатку "Дія" або мобільного банкінгу не повинно бути ніяких посилань - тільки текст.

Аферисти, фото: скріншот з відео
Аферисти, фото: скріншот з відео

Українців закликали бути максимально обережними, так як шахраї, як показує практика, під час трагічних подій особливо активізуються. Вони винаходять нові способи наживи, якими користуються. При цьому, багато українців, велика частина з яких літні люди, ведуться, і залишаються в підсумку без грошей.

Нагадаємо, що ціна на соняшникову олію в квітні: українцям повідомили про перебої в поставках, чого чекати

Раніше повідомлялося, що українцям підказали, який бізнес відкрити після війни: 10 найперспективніших напрямків

Також, українцям розповіли, які овочі стануть дефіцитними у 2022 році