Наразі критичний рівень життєстійкості через війну, яку розв'язала росія, мають лише 2% українців.

Про це свідчать дані соціологічного опитування соцгрупи "Рейтинг".

Так, за даними опитування більша частка громадян (59%) має середній рівень втоми від воєнних дій з росією. Через півтора місяці війни українці демонструють доволі високий рівень життєстійкості - він складає 3.9 з 5.

Зазначимо, що індекс життєстійкості складається із психологічної стійкості та підтримки фізичного здоров’я. Психологічна стійкість пов'язана з інтересом до життя, відчуттям себе корисним, здатністю приймати рішення, наявністю планів на майбутнє та відсутністю жалю за минулим.

Інфографіка групи "Рейтинг"
Інфографіка групи "Рейтинг"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За даними опитування, наразі нормальний сон мають лише 40 % українців. Аби мати нормальний бойовий дух українці продовжують нормально харчуватися, про це повідомили 83% респондентів. Опитування показало, що 92% українців цікавляться тим, що відбувається навколо, а 82% навіть будуть плани на майбутнє.

Зазначається, що менш стійкими є мешканці сходу, пенсіонери та ті, хто втратили роботу. До того ж опитування показало, що жінки стійкіші емоціонально, ніж фізично. Виснаження у більшості проявляється у сумному настрої та зниженні довіри до інших людей.

Інфографіка групи "Рейтинг"
Інфографіка групи "Рейтинг"

В опитуванні брати участь 1200 громадян України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Його провели 6 квітня 2022 року, завдяки опитуванню телефоном. За даними соцгрупи "Рейтинг" помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Нагадаємо, ринок праці та війна: кожен другий українець залишився без роботи

Раніше Знай писав, показник досягнув 91%: абсолютна більшість українців не вважають, що вони з росіянами один народ

Також Знай повідомляв, скільки українців втратили роботу через вторгнення рф: дані опитування