В Україні 91% громадян не вважають, що росіяни та українці — один народ. У липні минулого року цей показник був лише 56%.

Про це свідчить дослідження соцгрупи Рейтинг

Так, у квітні 2022 року 80% українців відчувають гордість за державу, хоча у серпні минулого року цей показник складав 34%. Наразі гордість, це домінуюча емоція серед людей до своєї держави.

Перехожі, фото: Знай.ua
Перехожі, фото: Знай.ua

98% опитаних самоідентифікують себе як громадяни України. Раніше це було 75%. До того ж зараз вдвічі більше опитаних можуть назвати себе європейцями (з 27 до 57%). У той час, як втричі менше людей називають тепер себе радянською людиною (з 21 до 7%).

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Серед українців також фіксується абсолютно високий рівень місцевого патріотизму. До того ж 64% українців вважають, що відновлення дружніх відносини із росіянами взагалі неможливо. Ще місяць тому так вважало лише 42%.

Перехожі, фото Знай
Перехожі, фото Знай

У ході опитування з'ясувалося, що 80% респондентів тим, чи іншим способом, беруть участь у захисті країни. До того ж така ж кількість опитуваних задоволені діяльністю свого міського/сільського голови, комунальних служб та поліції.

90% підтримують ініціативу позбавлення мандатів депутатів із проросійських партій. 86% підтримують повну заборону їхньої діяльності в Україні. 81% підтримують ідею збільшення податків для українського бізнесу, який продовжує працювати в росії.

Нагадаємо, значно виросла кількість людей, які вважають українську рідною мовою: показник досягнув 76%

Раніше Знай писав, у росії визнали забороненими свої ж символи "Z" і "V": "Це вже не хуліганство"

Також Знай повідомляв, ринок праці та війна: кожен другий українець залишився без роботи