Стало відомо про те, що українці продовжують позбавлятися від своїх доларових заощаджень. У чому ж причина, і що це може означати.

Зараз українці почали масово продавати свої запаси доларів і євро. Це позитивно впливає на курс національної валюти, тим самим зміцнює гривню. Цьому посприяли і обмеження, які ввели в НБУ.

Про це стало відомо завдяки представникам Національного банку, які і розповівши про ситуацію в країні.

НБУ. Фото: Dengi.ua
НБУ. Фото: Dengi.ua
НБУ. Фото: Dengi.ua

З 24 лютого українці продали набагато більше валюти, ніж придбали. На сьогоднішній день різниця становить понад 250 мільйонів доларів. Це спричинило за собою зниження готівкового курсу долара, який на початку війни перейшов психологічну позначку в 40 гривень. Зараз же в середньому ціна 30 гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Офіційний курс долара був заморожений на рівні 29,25 гривень за долар. Це досить адекватний показник, якщо враховувати той факт, що в країні вже півтора місяці йде повномасштабна війна. Досягти цього вдалося завдяки швидким і виваженим обмеженням Національного банку.

Курс валют, фото Знай
Курс валют, фото Знай

Багато українців опинилися в складному становищі, і почали продавати валюту, яку відклали на чорний день. Тим самим внутрішній ринок насичений іноземною валютою.

Тепер, коли ситуація на ринку більш менш стабілізувалася, в НБУ почали замислюватися над тим, щоб частково зняти обмеження. Впроваджувати їх будуть поступово.

Кредит, долари - фото Мигранту мир
Кредит, долари - фото Мигранту мир

Курс долара залишиться замороженим як мінімум до завершення воєнного стану в країні. Поки що він був продовжений до кінця квітня, і чи буде після цього ще одне продовження-поки що немає інформації.

Нагадаємо, що чи загрожує Україні дефіцит яєць, м'яса та овочів під час війни: прогноз Мінагрополітики на найближчі місяці

Раніше повідомлялося, що економічний удар: майже 200 млрд гривень проросійських компаній вже не потраплять в РФ і Білорусь

Також, дороги, Мости, Будинки: експерти порахували жахливі втрати економіки України