У Раду внесено новий законопроект щодо кримінальної відповідальності для чоловіків, які нелегально виїхали з країни під час війни. Відповідний документ опубліковано на сайті Верховної Ради.

За час воєнного стану це вже другий подібний законопроект.

Від попереднього законопроекту із аналогічним призначенням цей відрізняється тим, що в ньому немає норми про те повернення всіх чоловіків з-за кордону у 10-денний термін після набуття чинності документом.

Пропонується внести зміни в статтю 332(3) Кримінального кодексу України про Незаконне перетинання держаного кордону України під час дії воєнного стану.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Перетинання державного кордону України під час дії воєнного стану особою, яка згідно законом приписана до призовної дільниці (призовником) у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості або з приховуванням від прикордонного контролю, - карається штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років», - йдеться в тексті проекту №7268 від 08.04.2022.

Раніше інформаційний портал Знай писав, уряд виплатив авансом квітневі пенсії, але не всім – хто отримає гроші завчасно.

Також ми інформували, допомога на поховання пенсіонера: у Пенсійному фонді розповіли українцям, як отримати допомогу під час війни.

Крім того, наш портал повідомляв, українців на два роки звільнили від сплати популярного податку: кого торкнеться.