На час війни в Україні для громадян скасували ще один податок - на нерухомість. Відповідні зміни передбачені законопроєктом № 7190. Про це розповів експерт аналітичного центру "Інститут законодавчих ідей" Тарас Рябченко виданню "Економічна правда".
На період поки в країні йде війна уряд намагається максимально полегшити життя українцям, оскільки багато хто залишився без роботи і навіть житла влади. Так, в Україні скасували податок на нерухомість. Нова норма законодавства поширюється на 2021 рік, заплатити за який потрібно було до 1 липня 2022 року, і на поточний 2022 рік.

Гроші, фото: скріншот з відео
Гроші, фото: скріншот з відео

Таким чином українці мають право не платити ха житло, яке було зруйноване в ході військових дій. Зазначається, що від сплати податку звільнили не тільки власників житлової нерухомості, а й комерційної та інших приміщень.

Багатоповерхівка. Фото: скрін youtube
Багатоповерхівка. Фото: скрін youtube

На думку експерта такий крок знизить надходження до державного бюджету країни, але в той же час створить сприятливі умови для повернення бізнесу.
До слова, напередодні жителям Харкова дозволили не платити за комунальні послуги. Ігнорувати платіжки можна до самого кінця війни.

Раніше інформаційний портал Знай писав, уряд виплатив авансом квітневі пенсії, але не всім – хто отримає гроші завчасно.

Також ми інформували, допомога на поховання пенсіонера: у Пенсійному фонді розповіли українцям, як отримати допомогу під час війни.

Крім того, наш портал повідомляв, отримати пенсію або забрати посилку: "Укрпошта" показала в яких областях і як працюють відділення, карта

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще