Президент США Джо Байден поставив свої підписи під двома законами, що передбачають нові санкції проти Росії. Про це повідомляють у прес-службі Білого дому.

Згідно з одним із законопроектів, призупиняються нормальні торговельні відносини з Росією і Білоруссю і вводяться більш високі мита на їх товари.

Інший законопроект забороняє імпорт енергоресурсів з Росії, в тому числі нафти, вугілля і природного газу.

Володимир Зеленський та Джозеф Байден. Фото: YouTube
Володимир Зеленський та Джозеф Байден. Фото: YouTube

Причиною прийняття обох законів-у триваючій агресією Росії проти України. Законопроекти напередодні підписання Байденом схвалили в американському Конгресі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше прес - секретар Білого дому Джен Псакі відзначала, що санкції проти Росії-це "те, що президент підтримує" і "до чого закликав раніше".

нові антиросійські санкції
нові антиросійські санкції

Також в адміністрації Байдена вже заявляли про санкції проти найбільших фінансових інститутів Росії, а також тих осіб, хто пов'язаний безпосередньо з керівництвом рф.

Нагадавши, ЄС ввело для рф п'ятий пакет санкцій-ембарго на вугілля за різанину в Бучі

Раніше Знай повідомляв, встреча Зеленського з чиновниками ЄС: прем'єр Словаччини розповів деталі переговорів.

Також Знай писав прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили ситуацію в Україні: "зберігати пильність"