До України прибули двоє високопоставлених чиновників Європейського союзу і прем’єр-міністр Словаччини аби зустрітися з президентом Зеленським та засвідчити підтримку України.

Так, стало відомо, що у п'ятницю, 8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель і прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер проведуть переговори з Володимиром Зеленським.

Скріншот Тwitter
Скріншот Тwitter

Як зазначив Геґер обговорюватимуться пропозиції щодо торгівлі та гуманітарної допомоги для України. Він зазначив, що планують "запропонувати варіанти транспортування зерна, зокрема пшениці". Україна вже багато років є світовим лідером з постачання пшениці, а через війну створюється дефіцит, особливо це стосується Близького Сходу.

Як зазначив Геґер під час візиту він і представники ЄС хочуть допомогти Україні на її шляху до більш тісних зв’язків з Євросоюзом. Для цього будуть створюватися спеціальні команди реформ.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Варто зазначити, аби дістатися до України посадовці вирушили на поїзді 7 квітня з невеликого польського міста Перемишль, за 13 кілометрів від українського кордону.

Скріншот Тwitter
Скріншот Тwitter

Нагадаємо, ЄС впровадило для рф п'ятий пакет санкцій — ембарго на вугілля за різню у Бучі

Раніше Знай повідомдяв, Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель їдуть до Києва, аби зустрітися з Володимиром Зеленським: вже напівдорозі

Також Знай писав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили ситуацію в Україні: "Зберігати пильність"