Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС Жозеп Боррель їдуть до Києва аби зустрітися з президентом Зеленським.

Про це Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель повідомили у Twitter.

Так, стало відомо, що напередодні заходу StandUpForUkraine, яке відбудеться у Варшаві у суботу, 9 квітня, президентка Єврокомісії та Верховний представник ЄС відвідають Україну. Відомо, що у них запланована зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

"На шляху до Києва", - написав у Twitter Верховний представник ЄС Жозеп Боррель, опублікувавши кадри з Урсулою фон дер Ляєн.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

Наразі деталі зустрічі не відомі, однак візит відбудеться на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну. Ймовірно йтиме мова про допомогу Європейського союзу Україні у боротьбі з російськими окупантами, а також вступ нашої держави в ЄС.

Варто нагадати, що 24 лютого росія здійснила повномасштабне вторгнення на територію України, після чого почала нещадно бомбардувати військову та цивільну інфраструктуру.

Український народ почав чинити героїчний супротив і з початку війни було ліквідовано вже майже 19 тисяч російських окупантів. Також ворог втратив майже 700 танків, 55 засобів ППО, 150 літаків та 135 гелікоптерів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили ситуацію в Україні: "Зберігати пильність"

Раніше Знай писав, ЄС впровадило для рф п'ятий пакет санкцій — ембарго на вугілля за різню у Бучі

Також Знай повідомляв, Володимир Зеленський пригрозив росіянам за Бучу Нюрнбергом і "лихими 90-ми": "Ваш фінал буде за ґратами"