Українцям розповіли, як додати свідоцтво про народження дитини в додатку "Дія" і що робити, якщо документ не підтягується. Інструкціями поділилися на сторінці diia.gov.ua у соцмережі instagram.

Українцям дали інструкцію по додаванню свідоцтва про народження дитини в додатку "дія". Так, для початку потрібно зайти в додаток і перегорнути цифрові документи, а потім на останній карті натиснути "Додати документ". Після слід вибрати "Свідоцтво про народження дитини" і ввести Серію, А також номер документа.

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок
Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

Після цих дій документ з'явиться в додатку. Однак можуть бути випадки, коли Свідоцтво не підтягується. Українцям пояснили, чому це може відбуватися і як можна це виправити.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"1. Вносьте Свідоцтво не своєї дитини або намагаєтеся додати своє свідоцтво про народження.
2. Якщо мама змінює прізвище після отримання свідоцтва, з'являється розбіжність з відомостями про матір в актовому записі. Так що в цьому випадку свідоцтво про народження дитини не підтягнеться в додаток.
3. Усиновили дитину або є її опікуном.
4. Помилилися, коли вводили серію і його номер в додаток. Перевірте, будь ласка, уважно і спробуйте ще раз ввести по-українськи.
5. Звірте ваші прізвище, ім'я, по батькові та дату народження в карті платника податків в "Дії" - дані повинні збігатися з відомостями в свідоцтві про народження", - йдеться в повідомленні.

Раніше Знай писав, українцям списали борги з початку війни, платіжки можна ігнорувати: кому "пощастило".

Також ми писали, Rozetka масово звільняє співробітників через відсутність замовлень: з 4 мільярдів нічого не залишилося.

Нагадаємо, скільки українців втратили роботу через вторгнення рф: дані опитування.