В Україні почали діяти нові правила для нарахування виплат при втраті годувальника. Що потрібно знати про виплати пенсій.

Починаючи з квітня цього року змінилися умови для отримання пенсії у разі втрати годувальника. Всі нововведення пов'язані з війною, яка вже півтора місяці триває в країні.

У Міністерстві соціальної політики прийняли рішення спростити процес отримання пенсії при втрати годувальника для студентів. Про це повідомляли на офіційній сторінці Мінсоцполітики у Facebook з посиланням на міністра Марину Лазебну.

Приблизно 10 тисяч дітей, які отримували пенсію в разі втрати годувальника, досягнуть повноліття. Але, при цьому, вони можуть і далі отримувати кошти при навчанні в закладах вищої освіти.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Для цього вони повинні надати довідку, яка підтвердить факт навчання. Так було раніше.

Виплати на дитину, кадр з відео
Виплати на дитину, кадр з відео

У зв'язку з війною, а також тим фактом, що в багатьох регіонах України ведуться бойові дії, дітям тепер не потрібні довідки для отримання пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

Тепер Пенсійний фонд буде самостійно збирати всі необхідні дані. Ця інформація доступна в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Соцвиплати, фото: Знай.uа
Соцвиплати, фото: Знай.uа

До слова, деякі пенсіонери отримуватимуть фінансову допомогу в розмірі 2 тисяч гривень щомісяця. Йдеться про громадян, які були змушені тимчасово переселитися з регіонів ведення бойових дій. Ця доплата ніяк не вплине на розмір одержуваної пенсії.

Нагадаємо, що дівчинка з київського бомбосховища підказала українцям "рецепт" перемоги

Раніше повідомлялося, що Польща, Естонія, Латвія і Литва повністю закриють кордони з Росією і Білоруссю

Також, убивали, ґвалтували, катували: українці встановили особи окупантів, які влаштували пекло в Бучі