У четвер, 24 березня, КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети «нового типу» Hwasong-17. Пуском керував особисто лідер країни Кім Чен Ин.

Про це повідомляє AFP, посилаючись на державні ЗМІ Північної Кореї.

Цей запуск став першим з 2017-го року, коли КНДР випробувала свої найпотужніші ракети на повну дальність.

Hwasong-17 була представлена ще в жовтні 2020 року. Аналітики відразу ж охрестили її «ракетою-монстром». Однак раніше вона ніколи не була успішно випробувана.

Міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-17
Міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-17

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За інформацією KCNA, балістична ракета була запущена з Пхеньяну. Вона піднялася на максимальну висоту 6248,5 км і пролетіла відстань 1090 км за 4052 секунди. Після цього Hwasong-17 впала у водах Японського моря.

Вчорашнє випробування викликало чимало обурень від США і сусідів КНДР, зокрема, - Японії. Однак KCNA заявили, що запуск був проведений «в режимі вертикального пуску з урахуванням безпеки сусідніх країн».

Випробування проводилися під безпосереднім керівництвом Кім Чен Ина. Він зазначив, що ракета стане потужним засобом стримування ядерної війни.

Кім Чен Ин на випробуванні Hwasong-17
Кім Чен Ин на випробуванні Hwasong-17

Північнокорейські ЗМІ також опублікували кілька знімків і навіть відео з Кім Чен Ином під час випробувань. Пафос ролика гідний голлівудського блокбастера. Вождь з місцевими військовими начальниками йде в чорній шкіряній куртці і темних сонцезахисних окулярах по злітній смузі. На задньому плані величезна балістична ракета. Кім і його воєначальники дивляться на годинники, а потім командують пуск.

Все це відбувається на тлі музики, що хвилює. Складається враження, що дивишся трейлер до фільму.

Нагадаємо, що в Росії дефіцит картону і тетрапаків, використовуватимуть методи з СРСР.

Читайте також, що дочка Сергія Лаврова позбулася "гламурного" життя в Британії, санкції відібрали все.